Go Back

Vegetarisk Fajita med sötpotatis

Portioner: 4 pers
Författare: Santa Maria

Ingredienser

Fajitafyllning

  • 1 dl solrosfrön
  • 0.5 sötpotatis
  • 1 msk olja
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 1 påse Santa Maria Fajita Spice Mix Original
  • 1 paket Santa Maria Tortilla Original Medium 8 pack

Till servering

  • 200 g solrosskott
  • 120 g fetaost

Gurk- och jalapeñosallad

  • 0.5 gurka
  • 1 msk Santa Maria Green Jalapeño
  • 1 msk koriander
  • 0.5 msk olja

Instruktioner

  • Rosta solrosfröna i en torr och het stekpanna och sätt åt sidan.
  • Riv sötpotatisen och bryn i olja i het panna, ta upp ur pannan och lägg på en tallrik så länge.
  • Finhacka löken och dela blomkålen i små buketter och bryn tillsammans i olja.
  • Häll tillbaka sötpotatisen i pannan tillsammans med kryddmixen. Blanda väl.
  • Hacka och blanda ihop ingredienserna i gurk- & jalapeñosalladen.
  • Värm tortillabröden enligt anvisning på paketet.
  • Lägg på solrosskott och fajitafyllning på bröden.
  • Vik ihop och toppa med gurk- och jalapeñosallad, smulad fetaost och de rostade solrosfröna.