Go Back

Grön Mac n' Cheese med svamp och salsicciacrisp

Här kan du toppa med precis vad du vill. Vill du göra den vegetarisk steker du t ex broccoli med svampen.

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 150 g svamp
  • 20 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1.5 dl västerbottensost eller annan smakrik, lagrad ost
  • 70 g spenat
  • salt och peppar
  • 0.5-1 dl ost till gratinering
  • 1-2 brödskivor, mixade till smul
  • 20 g mandelspån, rostade

Instruktioner

  • Koka pastan men ta av när två minuter av koktiden återstår.
    Skiva eller kvarta svampen. Stek i lite olja tillsammans med innanmätet från korven.
    Smält smöret och vispa i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget medan du rör hela tiden för att undvika att det blir bränt i botten. Ta av från plattan och rör i osten. Lägg i spenaten och mixa slät. Smaka av med salt och peppar. Bland i pastan i såsen.
    Häll pastan och såsen i en smord gratängform. Strö över svamp och salsiccia. Toppa med lite ost. Ställ in i ugnen, 175 grader i tio minuter. Öppna luckan och strö över brödsmulorna och mandelspånen. Grädda ca tio minuter till. Ta ut när gratängen fått fin färg.