Go Back

Linssoppa

Här kan man använda vilka linser man vill. Jag brukar koka dem innan jag tillsätter dem i soppan men lite kortare tid än vad som står. Då finns fortfarande lite tuggmotstånd kvar.

Ingredienser

  • 1.5-2 dl belugalinser
  • 1 gul lök
  • 2 vitlök solo
  • 1 msk garam masala
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 cm ingefära (ca 2 msk)
  • 1 grön eller röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk finkrossade tomater + en halv burk vatten
  • 1-1.5 dl kokosmjölk, grädde eller havregrädde
  • 1 buljongtärning
  • ev lite mer vatten
  • ev en lite dutt kanel

Instruktioner

  • Koka linserna efter förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och låt stå.
    Hacka under tiden lök, chili och vitlök. Fräs i lite olja. När det börjar få färg tillsätt de torra kryddorna. Efter någon minut tillsätt ingefära och tomatpuré. Tillsätt sedan övriga ingredienser, inklusive linserna. Låt småkoka ca 10 minuter på lägre värme. Servera med yoghurt, mangochutney och koriander.