Skriv ut receptet

Red Velvet Fudge

Ingredienser

  • 7.2 dl socker
  • 170 g smör
  • 0.75 dl mjölk
  • 0.75 dl grädde
  • 320 g mjölkchoklad
  • 200 g marshmallowfluff
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2.25 dl semi sweet chocolate chips
  • 0.5-1 msk röd färgpasta

Instruktioner

  • Blanda socker, smör, mjölk och grädde i en stor mikrosäker skål. Sätt in i mikron i 3 min, ta ut och vispa, in i 2, vispa sen 3 min igen. Nu gäller det att va med, ibland får man pausa då och då eftersom det gärna kokar över. Ta ut och rör och in igen för sista 2.5 min. Ta ut och blanda i fluffet. Blanda i resten och rör ordentligt tills all choklad smält. Häll i form (ca 20x20, täckt med folie så blir det enklare att lyfta ur när det stelnat). Skaka så du får bort ev bubblor. Låt svalna och ställ svalt i 2-3 h. Skär i kuber och om du vill - drissla lite smält vit choklad över.