Go Back

Arrabbiata

Tomatsås...arrabbiata betyder arg på italienska. Ju starkare chili, desto argare :)
Portioner: 4
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 1 vitlök solo
  • 1 gul knipplök
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl ajvar
  • 1 burk finkrossade tomater
  • 2 tsk sardellcreme
  • 1 dl vin
  • 1 tsk buljongpasta
  • 1 tsk honung
  • En stor näve basilika
  • Svartpeppar
  • Friterad chili i olja

Instruktioner

  • Hacka vitlök och lök. Stek i oljan. När det börjar få färg, tryck i tomatpurén och låt den rosta med en stund. Häll i tomater, ajvar, vin, honung, chili och buljongpasta och låt koka upp. Sänk värmen och låt det puttra en stund. Ju längre desto mustigare smak men ibland har man bråttom! Hacka basilikan och lägg i hälften i såsen. Spar resten att strö uppå pastan. Några varv med pepparkvarnen, allt efter eget tycke. Blanda gärna pastan med tomatsåsen. Riv över en god ost.