Arrabbiata
Tomatsås...arrabbiata betyder arg på italienska. Ju starkare chili, desto argare :)
Portioner: 4
Författare: Jojo
- 1 vitlök solo
- 1 gul knipplök
- 1 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl ajvar
- 1 burk finkrossade tomater
- 2 tsk sardellcreme
- 1 dl vin
- 1 tsk buljongpasta
- 1 tsk honung
- En stor näve basilika
- Svartpeppar
- Friterad chili i olja
Hacka vitlök och lök. Stek i oljan. När det börjar få färg, tryck i tomatpurén och låt den rosta med en stund. Häll i tomater, ajvar, vin, honung, chili och buljongpasta och låt koka upp. Sänk värmen och låt det puttra en stund. Ju längre desto mustigare smak men ibland har man bråttom! Hacka basilikan och lägg i hälften i såsen. Spar resten att strö uppå pastan. Några varv med pepparkvarnen, allt efter eget tycke. Blanda gärna pastan med tomatsåsen. Riv över en god ost.