Skriv ut receptet

Pad thai med ostronskivling

Författare: Jojo

Ingredienser

  • 150-200 g risnudlar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 100-150 g ostronskivling
  • 3 msk tamarindpasta
  • 2 msk palmsocker (eller annat, t ex kokossocker)
  • 2.5 msk fisksås
  • 3 msk neutral olja
  • 2-3 ägg
  • 150 g böngroddar
  • peppar och ev salt

Topping o tillbehör

  • koriander, lime, chili och jordnötter
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl pokésås (Kikkoman)
  • 0,25 dl gochujangsås

Instruktioner

  • Dela kycklingfiléerna på längden. Marinera i pokésås o gochujangsås i minst en halvtimme, gärna längre. Grilla eller stek kycklingen i lite olja.
  • Blötlägg nudlarna enligt förpackningens anvisning. Blanda tamarindpasta, socker och olja. Strimla löken. Skiva vitlöken. Dra isär svampen i lagom stora bitar. Stek lök och svamp i lite olja. När de får färg - peta ut dem lite åt kanterna och gör ett hål i mitten. Fyll på lite olja och knäck i äggen. När de precis börjar stelna rör du försiktigt och till sist blandar ihop med resten i stekpannan. Tillsätt böngroddarna. Sila av nudlarna och tillsätt dem tillsammans med såsen. Peppra och smaka av om mer salt behövs.
  • Dela lime i klyftor och grovhacka jordnötter. Skär eller hacka chili. Lägg upp nudlarna och lägg kycklingen uppepå och toppa med lime, jordnötter, chili och koriander. Glöm inte att pressa lime över nudlarna.