Skriv ut receptet

Bao

Bao, steamed buns eller ångat bröd...kärt barn har många namn! Receptet är från Jenny Niskas blogg.
Portioner: 6

Ingredienser

  • 30 g jäst
  • 4 dl vatten fingervarmt
  • 4 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 dl matolja
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver

Instruktioner

  • Mät upp ljummet vatten och smula jästen i en degbunke. Lös upp jästen och mät sedan upp socker, salt och matolja. Blanda mjöl och bakpulver för sig i en annan bunke och rör så att bakpulvret blandas med mjölet. Häll försiktigt ner mjölet under omrörning i degvätskan. Arbeta degen med degkrok i 15 min. Den skall bli mycket slät och seg och nästan skina av glans. Låt degen jäsa i 50 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Ta ut 30 grams bollar och kavla ovala. Pensla matolja på varje oval och vik ihop. Lägg dem på bakplåtspapper. Jäs i ytterligare 50 min. Hetta upp vatten i en kastrull - det ska inte stormkoka men sjuda på ordentligt. Ställ i en bambulåda och ånga de antal bröd som får plats - storleken på bambukorgarna varierar. Har man ingen bambulåda går det bra att ånga dem på bakplåtspapper en och en i ett durkslag. Ånga bröden mellan 6-7 minuter. Låt svalna.
  • Går utmärkt att frysa.