Vegopizza

Ikväll blev det vegopizza. Jag fick en härlig låda från Smakbox med en massa gottis från Pärssons för ett par veckor sedan. I lådan fanns lite olika vegoprodukter och grönsaker. Bland annat fanns det en påse med surdegspizzadeg. Ikväll var det dags att prova. Jag gjorde den bianco, dvs utan tomatsås. Jag bredde på ett lager av överbliven dijoncrème från när vi åt Pyttipanna. Sen strödde jag över mozzarella och lite annan smakrikare ost, bl a gräddädel. På med vegotoppingen och grönkål som sedan åkte av då jag var rädd att den skulle brännas då pizzan behövde 20 minuter i ugnen.

Jag tog bort grönkålen och masserade in lite olivolja i den och la på den ca fem minuter på slutet.

Tanken var att jag skulle skiva upp lite päron och låta gå med i ugnen men någon hade ätit upp alla päron…hade dock lite päronconfit som fick tjänstgöra i stället. Dessutom klickade jag på lite picklade senapsfrön. De ska dock koka i en timme så dom är bra att förbereda och ha stående i kylen.

Jättegott på korv, gärna med extra senap till då dessa inte har så mycket sting.

Grabbarna gjorde sina pizzor på Libahbröd – bästa snabbpizzan! Här nedan ser du två från tidigare i somras. Släng på vad du vill helt enkelt och in i ugnen ca 5 minuter.

Picklade senapsfrön

Ingredienser

  • 2 påsar senapsfrön, ca 0.75 dl
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Blanda allt i en kastrull, koka upp och sänk värmen till men så att det precis bubblar fortfarande. Låt puttra en timme. Rör då och då. Häll upp på burk och förvara i kylen.

Lämna ett svar

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.