Smörstekta gula kantareller med jordärtskockspuré

Det varma vädret i juni och regnet som föll på det satte fart på det härliga gula guldet i skogen! Hos mig är de fortfarande ganska små, eller ja – JAG har bara hittat små men då har jag ju å andra sidan bara gjort ett besök. Är så fruktansvärt ormrädd så de där första besöken ute i skogen sker med hjärtat i halsgropen och en puls som är så nära maxpuls som går. Det är bara att bita ihop och stampa, och stampa, och stampa! Ser nog inte klok ut där ute men jag gör det i alla fall. Kan knappt se orm på bild och ännu värre är det om det är film. Grrrr det kryper i mig bara jag skriver om det! Moving on!

Plockade en liten hög häromkvällen och gjorde en så god förrätt. Ungefär lika delar jordärtskockor och potatis kokades mjuka, vattnet hälldes av och så tillsattes en klick smör, lite riven västerbottensost och en skvätt grädde. Pyttelite vitlök revs i innan allt mixades och smakades av med flingsalt och svartpeppar från kvarn.

Jag smetade ut lite puré på en tallrik, gjorde en liten grop och hällde i brynt smör och toppade med smörstekta gula kantareller, riven tryffelpecorino. och lite grönt lull-lull.

Tyvärr glömde jag jordärtskockschipsen jag friterat men de var lika goda efteråt, haha. De ger annars en härlig crunch till rätten.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.