Risnudelsallad

Älskar asiatisk mat! Det blir dock mest från det thailändska köket men även vietnamesiskt och koreanskt. I själva verket är det väl egentligen min egen försvenskade variant men ändå – älskart! Något som går väldigt snabbt att svänga ihop är en risnudelsallad. Koka tunna risnudlar enligt förpackningen och spola under kallt vatten en stund. Ställ åt sidan, gärna under lock så de inte torkar ihop. Gör en sallad av grönsaker du gillar. Jag brukar för det mesta ha pak choi, ruccola, sockerärtor, tomater, salladslök och rädisor. Blanda med nudlarna och gör en dressing av soja, pressad citron, fisksås, vitlök, liten skvätt sesamolja, färsk ingefära och rostade sesamfrön. Häll lite av dressingen över salladen och blanda. Resterande dressing kan var och en hälla på efter egen önskan. Grilla flankstek som kryddats med flingsalt och peppar. Skär i skivor och lägg ovanpå salladen innan servering. Toppa med jordnötter/cashewnötter, limeklyftor och koriander.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.