Härom dagen när jag sköljde ur ett mjölkpaket hittade jag ett intressant vegetariskt recept på baksidan. Jag hade inte alla ingredienser hemma så jag improviserade lite. Receptet nedan är original. I min provlagning bytte jag ut grädden mot kokosmjölk för lite vardagshälsosammare alternativ och osten Paneer fick ersättas av bosnisk krämig vitost. Den är som en mycket krämig fetaost i konsistens och smak. Jag valde att inte lägga i den i grytan utan la den uppepå vid servering. Maken och jag tyckte det var supergott, sönerna inte lika övertygade 😉
Paneer Masala
Jättegod vegetarisk rätt från Arla som med all säkerhet skulle smaka toppen med krispigt stekt kycklinglårfilé för den som önskar.
Portioner: 4
Ingredienser
- 100 g cashewnötter
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- Smör- & rapsolja
- 2 msk riven färsk ingefära
- 1 tsk malen gurkmeja
- 1 msk garam masala
- 1 burk konserverade hela tomater á 400g
- 2 dl Arla Köket® vispgrädde
- vispgrädde 40%
- 80 g bladspenat
- 1 förp Apetina® Paneer
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Lägg nötterna i en bunke och häll på kokande vatten. Låt stå minst 10 min, gärna längre.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en stor kastrull eller stekpanna.
- Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor, fräs ca 1 min under omrörning. Tillsätt tomater, nötter och ca 2 dl vatten. Koka samman 10 min och mixa sedan i en mixer.
- Häll tillbaka såsen och tillsätt grädden. Sjud 3 min. Smaka av med salt. Tillsätt bladspenat och osten i bitar och låt allt bli varmt. Servera med kokt ris.