Paneer Masala

Härom dagen när jag sköljde ur ett mjölkpaket hittade jag ett intressant vegetariskt recept på baksidan. Jag hade inte alla ingredienser hemma så jag improviserade lite. Receptet nedan är original. I min provlagning bytte jag ut grädden mot kokosmjölk för lite vardagshälsosammare alternativ och osten Paneer fick ersättas av bosnisk krämig vitost. Den är som en mycket krämig fetaost i konsistens och smak. Jag valde att inte lägga i den i grytan utan la den uppepå vid servering. Maken och jag tyckte det var supergott, sönerna inte lika övertygade 😉

Paneer Masala

Jättegod vegetarisk rätt från Arla som med all säkerhet skulle smaka toppen med krispigt stekt kycklinglårfilé för den som önskar.
Portioner: 4

Ingredienser

  • 100 g cashewnötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
  • Smör- & rapsolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 msk garam masala
  • 1 burk konserverade hela tomater á 400g
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde
  • vispgrädde 40%
  • 80 g bladspenat
  • 1 förp Apetina® Paneer
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Lägg nötterna i en bunke och häll på kokande vatten. Låt stå minst 10 min, gärna längre.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja ca 5 min i en stor kastrull eller stekpanna.
  • Tillsätt vitlök, ingefära och kryddor, fräs ca 1 min under omrörning. Tillsätt tomater, nötter och ca 2 dl vatten. Koka samman 10 min och mixa sedan i en mixer.
  • Häll tillbaka såsen och tillsätt grädden. Sjud 3 min. Smaka av med salt. Tillsätt bladspenat och osten i bitar och låt allt bli varmt. Servera med kokt ris.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.