Nasi Goreng, Fried rice eller helt enkelt Stekt ris kan man göra lite på vad som helst, förutsatt att det innehåller ris så klart. Om jag kokar ris till någon rätt brukar jag ibland koka dubbel sats och spara. Jag är dock noga med att ställa in riset i kylen på en gång så att det håller sig bättre. Vid detta tillfälle använde jag en röd lök, en vitlök solo, fyra små morötter, en stor näve sockerärtor och två ägg. Det kokta riset kanske var ca 4 dl.
Stek i lite olja och när det fått färg tillsätter du kokt ris. När allt ris är varmt, putta ut riset längs kanterna så du får ett litet hål i mitten. Knäck i äggen och rör i äggen tills de nästan helt koagulerat.
Blanda ihop alla ingredienser.
Detta kan ätas som ensamrätt med stekt ägg till. Jag hade Gochujangkyckling kvar sen tidigare tillfälle och recept på det hittar du här