Grönkålschips

Nyttiga chips som är fantastiskt goda! Kan ätas som drinktilltugg eller som topping på en maträtt t ex soppa eller som i föregående inlägg på en toast med laxröra. Det enda du ska tänka på är att skära bort den tjocka stjälken i mitten. Jag brukar repa i lagom bitar och lägga i en skål. Jag brukar ta ca 5-6 stjälkar till en plåt.

Häll på max 2 msk olja och massera in i grönkålen. Vill man ha vitlökssmak på chipsen kan man här riva över lite vitlök innan man masserar in oljan. Sprid ut kålen jämnt över en bakplåtspappersklädd plåt. Sprinkla över lite flingsalt. Sätt in i ugnen på 180 grader, vänd på kålen efter 5 minuter och fortsätt ca 5 minuter till. Men vakta dem då det går snabbt på slutet.

Har du god tid på dig? Sätt ugnen på 125 grader i stället och låt gå på låg temperatur. Då tar det ca 1 h men chipsen torkar jämnare och risken för att bränna kålen är mycket mindre.

[wdi_feed id=”1″]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.