Corn ribs…eller friterad majskolv

Mitt flöde på Instagram har de senaste veckorna flödat över av Corn ribs. Följer du inte @farrellsfood så vill jag tipsa dig om det kontot. En stor inspirationskälla till mig! Anna lagar mat helt i min smak! Som dessa Corn ribs som vi åt i lördags kväll, eller ja en variant av för jag hade ingen chorizo hemma så det blev en srirachamajonnäs i stället för chorizomajonnäs. Nästa gång ska jag se till att ha det hemma för det låter ju magiskt!

Jag hade inga färska majskolvar hemma när jag kom på att jag skulle testa så det fick bli vacuumpackad majs. Skär dem på längden, 6-8 stycken per kolv. Fritera i olja och låt rinna av på hushållspapper. Lägg upp på fat och riv över manchego och gärna chiliflakes (som jag glömde i all hast på att få hugga in). Chorizomajonnäs gör du genom att skära ett paket färsk chorizo i slantar, steka så att all olja släpper ur korvarna. Fiska upp oljan och låt den svalna. Korvarna kan du spara till t ex en pastasås vid annat tillfälle eller så gör du tvärtom, sparar chorizooljan och äter korven på en gång. När oljan svalnat vispar du två äggulor, 1 msk dijonsenap och tillsätter rapsolja några droppar i taget, varva med chorizooljan och fortsätt fylla på med rapsolja tills du får den konsistens du vill ha. Låter ju bara för gott för att vara sant!

Syndigt gott om du frågar mig! Nästa gång ska jag nog våga fritera dem lite längre.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.