Ängamat

Ängamat är väl egentligen förknippat med sommarmat men har gått och varit sugen på det så otroligt länge…ända sedan jag i samarbete med Smakbox fick hem frysta grönsaker från Apetit under november. Har inte kommit mig för att göra det förrän häromdagen. Känns otroligt fräscht och gott. Och perfekt med påse från frusen, uppskuret och klart och bara hälla i soppan och låta koka upp – klart!

Ängamat 4 pers
8 dl vatten
grönsaksbuljongstärning (pulver eller fond motv till 1 liter)
3 normalstora potatisar
0.5 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk maizena
0.5-1 påse sommargrönsaker
en bit purjolök
några varv med vitpepparkvarnen
hackad persilja
Koka upp vatten och vald buljong. Skala och tärna potatisen. Koka mjuk, ca 15 min. Tillsätt grädde och mjölk och låt koka upp. Blanda ut maizenamjöl i lite kallt vatten och tillsätt, låt koka upp. Tillsätt grönsaker och purjolöken (skuren i bitar). Låt koka upp och koka ca en minut. Tillsätt hackad persilja om du vill, eller bara toppa med.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.