Restaurang Signum

För ett par veckor sedan var jag och maken med vänner på utflykt ner till Mölnlycke och närmare bestämt Hällsnäs gård och Restaurang Signum. Restaurangen fick sin första Michelinstjärna i början av sommaren och eftersom ett besök där stod på min bucketlist tyckte jag att det var dags! Det blev en helhelgsutflykt med brunch längs vägen, även om vädret gjorde att vi var tvungna att flytta tillbaka till bilen efter en stund, haha men men, trevligt sällskap gör att väder spelar mindre roll!

Detta inlägg kommer innehålla bilder på hela avsmakningsmenyn så vill du inte veta i förväg av vad som ev kommer att serveras har du fått en varning…

De andra fixade äggmackor, kaffe och dryck och jag bakade mockamuffins och tog med lite härliga produkter från Smakbox, bl a små plockskålar från Ridderheims och mjukost från Kavli. Eftersom vädret försämrades åt vi bara mackor och muffins och passade på att ta snacksen och en bubbel på burk i bilen när vi kom fram till Hällsnäs gård, i väntan på incheckning. Mysigt det med!

Efter incheckningen passade vi på att se oss om i omgivningarna – innan regnet satte igång!

Innan middagen tog vi ett glas Champagne i orangeriet med den härliga utsikten över Landvettersjön, om än lite regntyngd för stunden…

Från oreangeriet blev vi upphämtade och fick sätta oss i ett förrum där vi fick en liten stund med sommeliern som berättade om fyra olika sorters Champagne och självklart passade vi på att smaka ett glas till de första små rätterna. Vi tog olika så vi kunde jämföra lite.

Först ut var vegetariska ostron, gjorda på sockertång! 😉

Supersnygga små korgar med makrill och zucchini.

Sen kom min favorit av de första fem små rätterna – Röding och jalapeño.

Ännu en goding: Kräfta och tomat

Sist men inte minst Lök och tryffel

På väg ned till nästa sittning i avsmakningsmenyn på 18 rätter!

Först ut i dryckesmenyn – ett glas champagne! Tur att kvällen var lång och utdragen…

Magisk brunkrabba och oscietra caviar

Blåmussla med örtsmör

Nästa vin – en Riesling

Hälleflundra och wasabi

Innan nästa rätt var det läge för ett besök på hemlighuset. Trevligt med alla accessoarer!

Fantastisk hummer och morot och till det ett nytt vitt vin.

Med gott bröd till…

Ett erbjudande om att köpa till vit tryffel vilket vi så klart gjorde…och blundade för priset på 300:-…

Rött vin till nästa rätt – Pilgrimsmussla, skogssvamp och tryffel. Bourgognen hälldes upp i karaff för luftning.

 

Rätten tillagades vid bordet

 

Slut på havets läckerheter men kanske denna and ändå simmat sitt liv på havets vågor. Serverades med ramslökskapris och jordärtskocka.

Rådjurssadel, rödbeta och timjan…

Och rött vin till den

Dessert nummer ett var hjortron och lakritsrot

Hallon och myskmadra…otroligt vackert med den glansiga runda ytan!

Caviar på dessert eller på glass till förrätt verkar vara poppis på finkrogarna. Här serverad på granglass.

Suddigt bus i köket…

Allt gott har ett slut… Kaffepraliner och kaffe

 

 

Allt gott har sitt slut! Men att få minnas alla smaker och upplevelser genom bilder är magiskt!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.