Agrikultur

I lördags var jag och maken uppe i Stockholm och hälsade på lillebror och hans fru. Vi hade bokat bord på Agrikultur, ännu en Michelinrestaurang som slår ihop portarna detta år. Även här gäller avsmakningsmeny.

Först ut en krustad med rökt romsäck av pilgrimsmussla. Älskar krustader! Man kan göra så mycket gott och roligt med dem.

Pilgrimsmusslan kom in i sitt skal med locket på…rykande varm direkt från kolen där den fått en snabbbakning.

Musslan fylldes sedan på med buljong kokt på innanmätet, en brynt smöremulsion (osäker om jag minns rätt) och ett berg av tryffel.

Havskatt med pak choi, ansjovis, libbsticka och ramslökskapris.

Efter förrätterna fick vi en förfrågan om att köpa till Agrikulturs signaturrätt: Löjrom med potatiskräm smaksatt med rostat hö, brynt smör och ättika och till det deras gin i samarbete med Hernö. Det ville vi så klart ha! Och det här var min absoluta favorit den här kvällen!

Innanlår av dovhjort med jordärtskockor, ostronskivling, miso, morot och solroskärnor.

Nybakt bröd att suga upp all god sås med…

Ytterfilé av dovhjort med spenat och kål, trattkantareller stuvade i bränd grädde och vattlingon.

Och till sist desserten: Ingrid Marieäpplen med gräddmousse smaksatt med myskmadra, maräng och frysta blåbär.

Men så klart måste det också bli lite fika till kaffet…

En mycket trevlig middag om än lite salt…sjukt törstiga efteråt! 😉

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.