Mallorca, del 1

Häromdagen kom vi hem från Mallis. Vi hade egentligen bara tänkt ta en weekendresa när vår killar var borta på tävlingsresa i tennis. Som vanligt när det är dags för resa sitter jag och surfar runt på ställen och flygpriser. Till slut landade vi i att Palma blir perfekt – både storstad och bad och dessutom har varken maken eller jag varit på Mallorca. När vi väl börjat jämföra hotell och priser kom jag på att jag skulle kolla flygstolar direkt från Örebro i stället och till sist skiljde det inte så jättemycket i pris på att stanna en vecka och bo på samma hotell jag ändå planerat om vi inte skulle bokat via charter. Ett par tusen och vi är på flygplatsen på 10 minuter men framför allt är det ju fantastiskt när man landat – att ligga i sängen 40 minuter efter landning kan också vara värt lite extra! 😉 Samlar lite kom ihåg mest för mig själv men om någon annan kan ha nytta av tipsen – varsågod! Bilderna är helt oredigerade och omärkta så om du lånar – tagga gärna tack! Tyvärr vill inte de bilder jag redigerat från liggande till stående visas just stående så om någon har tips på hur detta åtgärdas mottages det gärna (brukar trycka på redigera bild, klicka på ikonen för ändring och trycka spara. I mittmediabibliotek visas de som rättvända men inte i blogginlägget). Och vissa bilder syns inte ens i inlägget…hmmm…mer programmeringskunskap åt denna novis tack! 😉

Obligatorisk för den flygrädde jag – lite Mimosa på flyget. Det är verkligen inte roligt att va så flygrädd som jag är och det märkligaste av allt – jag ÄLSKAR att flyga?! Hur går det ens ihop?? Jag är så rädd att jag nästan hyperventilerar innan vi är upp i luften. Fick tipset för en massa år sedan att säga till kabinpersonalen när jag går på och det är verkligen ett tips jag delar vidare. Har alltid blivit toppen bemött! Så länge det är lugnt i luften är jag ok men det räcker att det börjar skaka lite grann så är hjärtat i halsgropen på en gång. Brukar tänka att så länge bältesskylten inte tänds är det ok men det är svårare att övertala hjärnan. Puh! Men heja mig som utsätter mig ändå!

Magiska Alperna från luften!

Vi bodde i Cala Major. Bokade transfer med TUI (som var dem vi reste med). Inte så fel att ha allt bokat när man kommer ner men det kan man lätt fixa på plats annars. Hotellet var ett vuxenhotell – skönt när man reser utan egna barn… Be Live Marivent, det fanns tre hotell i samma kedja precis på stranden i Cala Major. Vi valde Superiorrum vilket innebar tillgång till VIP-lounge, SPA, havsutsikt och ett välkomstpaket. VIP-loungen tänkte vi att där lär vi ju inte hänga men tji fick vi – här fanns fri tillgång till dryck och snacks hela dagarna och Fanta Lemon kan va det godaste som finns när det är 37-38 grader varmt! Det blev ett par besök hit per dag.

Bocadillos, sandwiches, frukt, bakverk, chips, läsk, kaffe, te, öl och vinbar. Perfekt när man är lite sugen efter en dag i solen eller en fördrink innan man går ut och äter på kvällen.

Frukost ingår i hotellet. En jättebuffé med allt från frukt, grönsaker, ostar, charkuterier, bröd, bakverk, yoghurtar med massor av goda fröer och torkad frukt, omelett som gjordes efter önskemål av en kock, äggröra, bacon och alla möjliga varma rätter. Ja man saknade inte direkt något!

Som på alla hotell är det huggsexa efter solsängarna redan tidigt på morgonen. Får man inte tag i någon på morgonen lättar det alltid något runt lunch och man kan få tag i en allt eftersom. Det fanns även solsängar med halmparasoll nere på stranden att hyra. De kostade 19 euro för två sängar och ett parasoll.

Stranden i Cala Major. Här var det liv och rörelse till sena kvällen, framför att på helgen. Man kan ju förstå det med den värmebölja som drog in lagom tills vi kom dit. Ett par dagar hade vi 37-38 grader och då orkade i alla fall inte VI med stadsvandringar. Så tyvärr var vi inne i Palma endast en dag, men mer om det i senare inlägg.

Utgång mot pool och strand…

Hmm…vad denna låsta dörr fyller för funktion lyckades vi aldrig lista ut! Haha!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.