Tycker att hemgjord pizza alltid är godare än köpe men det är ju inte alltid man hinner eller orkar. Bäst tycker jag att degen blir om man gör den minst ett dygn i förväg men ibland kommer man på att ikväll vore det gott med pizza! Då är det bra med ett recept som har kortare jäsningsbehov. Det här receptet tycker jag är bra.
På denna goding är det tomatsås, västerbottensost, chili, tryffelsalami och körbärstomat. Efter gräddning toppades den med trattkantareller och ruccola.
Snabb pizzadeg
Portioner: 6 pers
Ingredienser
- 25 g jäst
- 500 g vatten
- 700 g vetemjöl gärna stenmalet
- 80 g durumvete
- 20 g havssalt
Instruktioner
- Blanda allt utom salt på låg hastighet i tre minuter. Höj hastigheten lite och knåda i fem minuter. Tillsätt saltet och knåda fyra minuter till. Dela i sex lika delar. Pensla en plåt med olja. Runddriv degbollarna, dvs ta en boll och lägg den på bänken, tryck handflatan mot och rör i cirkelrörelser. Lägg bollarna på plåten och pensla lite olja över. Täck med plast och låt jäsa två timmar i rumstemperatur. Platta försiktigt ut varje boll i lite mjöl (knåda inte). Utgå från kanterna och snurra samtidigt så att den blir rund och större. Toppa med valfri topping på pizzan och grädda i 250-300 grader, gärna på pizzasten men annars går det bra på förvärmd plåt. Grädda i ca 5 minuter.
[contact-form][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Webbplats’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]