Klickade hem färsk tortellini vid min senaste handling. Perfekt att ha hemma när man har hungriga tonåringar som behöver mat pronto efter träning eller däremellan. De hade av någon anledning inte gått åt så jag passade på att koka upp två förpackningar á 500 g. I en stekpanna stekte jag brysselkål och champinjoner. Halvera brysselkål och stek i olja på den platta sidan. När de börjar få färg kan du tillsätta champinjoner eller vilka grönsaker du nu vill ha till.
I en annan stekpanna stekte jag purjolök, schalottenlök och skivad vitlök. När den var mjuk tillsatte jag kyckling som blivit över en annan dag, ca tre och en halv filé till 5 personer. När även denna fått bli varm hällde jag på två burkar crème fraiche – den smaksatta med tomat och saffran, blandade i den kokta tortellinin och en knapp dl av kokvattnet. Klart!
Alltså jag hade glömt bort hur gott det är med härligt mjäll purjolök! Den har blivit flitigt återkommande i maten på sista tiden. Tyckte den var lite tråkig förr – vad man ändrar på smaklökarna ju mer olika smaker man testar!
Jag hade gärna vänt i soltorkade tomater i detta men hittade inte någon burk när jag stod och lagade detta, vet ju att jag köpt hem men den står väl på något jättebra ställe tills nästa gång jag vill ha den!
Det ser kanske inte så såsigt ut på bilderna men det var det!
Tortellini med kyckling och smak av saffran
Ingredienser
- 1 påse färsk tortellini, 500 g
- ca 20 cm purjolök (ganska tjock)
- 1 bananschalottenlök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 kycklingfiléer
- 1 burk Crème fraiche saffran och tomat
- ca 0.5 dl pastavatten
- salt och peppar
Instruktioner
- Koka pastan efter anvisning på förpackningen.Skär kycklingfiléerna i små bitar. Hacka schalottenlöken och skiva vitlöken. Gör ett snitt på längsen i purjolöken och skölj den. Skär ca 1 cm breda skivor.Stek lökarna i lite olja. Tillsätt kycklingen och låt den få färg.Häll på crème fraichen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.Vänd i den kokta pastan och tillsätt lite pastavatten.Servera med stekta grönsaker och sallad till.