Ramslökspesto

Ramslökstider! Här kommer ännu ett recept med ramslök – pesto. En pesto kan man göra på så många olika fröer, nötter, örter och ostar. En pesto passar inte bara i pasta utan kan användas som dipp, sås, dressing, på snittar osv. Här har jag blandat peston med pasta och toppat med ärtskott, rödbetsskott, ruccola och ugnstorkade tomater. Några grillade kamben slank också ner. En maträtt att göra när man har lite ont om tid då det är färdigt på nolltid!

Ramslökspesto

Peston går att göra med ruccola, basilika eller spenat. I stället för solrosfrön kan man använda cashewnötter eller pinjenötter. Kan med andra ord varieras i all oändlighet!
Tillagningstid10 minuter
Portioner: 4
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 50 g ramslök
  • 1-1.5 dl olivolja
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5-1 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • ev en liten vitlöksklyfta

Instruktioner

  • Mixa alla ingredienser. Börja med den mindre mängden olja och fyll på med mer om du vill ha en lösare pesto. Smaka av med svartpeppar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.