Prosciuttolindad kycklingfilé med ärtpestopasta

Ännu ett inlägg som är sponsrat av Bel Nordic och Cantadou. 

Lill-lördag idag och många passar på att uppgradera vardagsmaten lite. Prosciuttolindad kycklingfilé med ärtpestopasta är varken svårlagad eller tidskrävande men resultatet blir ljuvligt. Jag hade tvådelad kycklingfilé hemma men köp hellre den tunnskivade som blir lättare att rulla. Det kan också berott på att jag hade riktigt stora filéer på dryga 250 gram/styck så de var lite tjocka för rullning. Har du hela bröstfiléer kan du göra en fick i varje filé och peta in osten där i stället. Använd dubbla mängden ost och två skivor prosciutto då.

Jag använder alltid samma skärbräda till kyckling, en i plast som jag vet blir riktigt rengjord i diskmaskinen. Märk den gärna ifall du har flera skärbrädor i samma färg.

Lägg en klick färskost på varje kycklingskiva, salta och peppra och rulla ihop. Linda till sist en skiva prosciutto runt. Fäst gärna med en tandpetare så rullar den inte upp sig när du steker. Stek rullarna på medelvärme och låt de få jämn färg runt om. Sänk sedan värmen till låg och lägg på ett lock. Stick in en termometer i den tjockaste rullen. Kycklingen är klar vid 72 grader.

Gör en ärtpesto genom att mixa gröna ärtor, olivolja, vitlök, parmesan, salt och peppar. Blanda med kokt pasta.

Detta vin glömde en av mina väninnor förra helgen då vi hade tjejhelg och lägerskola. En helg som blivit lite tradition minst en gång om året. Vi har hängt ihop sen grundskolan. Eller en av tjejerna och jag sen vi föddes egentligen då vi bodde i samma lägenhetskomplex och sedan flyttade till samma gata då våra föräldrar byggde hus. Det blir en del minnesprat när vi ses. Den här gången var vi på Lisa Nilsson-konsert och sen var det mys för hela slanten resten av helgen! Detta vin glömdes dock kvar av någon anledning. Tur att det inte dracks då…vi fick i oss ett och ett annat glas Cava ändå! Ett österrikiskt vin med nr 4200 på Systembolaget och är gjord på druvan Grüner veltliner.

Fruktig, något kryddig smak med inslag av päron, galiamelon, vitpeppar och citrus. Serveras vid cirka 8°C till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling.

Prosciuttolindad kycklingfilé med ärtpesto

I receptet anges Cantadou fyra peppar men du kan givetvis byta ut till vilken smak som helst. Använder du hela kycklingfiléer kan du skära en ficka och peta in osten i. Använd då dubbla mängden ost och två prosciuttoskivor.
Portioner: 4 personer
Författare: Jojo

Ingredienser

  • pasta till fyra personer
  • 4 bröstkycklingfiléer, gärna tunnskivade
  • 8 skivor prosciutto crudo
  • 50-70 g Cantadou 4 peppar
  • salt och peppar

Ärtpesto

  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 vitlökslyfta
  • 1.5 dl riven parmesanost
  • 0.75-1 dl olivolja
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Klicka ut ungefär en tsk färskost på varje kycklingskiva. Rulla ihop och linda en prosciuttoskiva runt. Stick i en tandpetare för att hindra att den rullas upp vid stekning. Stek i lite olivolja tills de fått färg runtom. Stick in en termometer i den tjockaste rullen och sänk värmen till låg och lägg på ett lock. Kycklingen är klar när den nått 72 grader.
    Koka pastan.
    Mixa ärtor, vitlök, olivolja och parmesan. Använd den mindre mängden olivolja och späd om du vill ha peston lösare. Vill du ha lite crunch kan du hiva i en näve solrosfrön eller nötter innan du mixar. Smaka av med salt och peppar. Avvakta med saltet beroende på hur salt osten är. Blanda med den kokta pastan.
    Servera gärna med en tomat_ och mozzarellasallad.

 

 

Lämna ett svar

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.