Pastagratäng med kyckling

Häromdagen köpte jag färdiggrillad kyckling som drogs isär i småbitar. Dessa la vi på surdegsbröd med lite sallad och toppade med mangosalsa.Salsan gjordes av en mango som tärnats, en pressad vitlöksklyfta, lite hackad chili, en tärnad avokado, hackad lök, koriander, lime, peppar och lite fisksås.

Det gick inte åt så mycket kyckling så dagen efter fick det bli en pastagratäng med kyckling och mangold. Jag har hela landet fullt av mangold så familjen tycker att jag säger att det är mangold i allt nu för tiden 😉 .

Pastagratäng med kyckling

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid40 minuter
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 400 g pasta, t ex spiraler
  • 1 grillad kyckling
  • 3-4 stjälkar mangold
  • 125 g mascarpone
  • 2.5 dl havregrädde (eller vanlig grädde)
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och peppar
  • 2 pkt mozzarella á 220 g

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 225 grader.
    Sätt på pastan och koka efter anvisningar. Koka någon minut kortare än angiven tid och när ca en minut återstår av tiden lägger du i mangoldstjälkarna (skivade) i pastavattnet. Dra isär kycklingen i mindre bitar under tiden som pastan kokar. Häll av pastan och häll upp i en gratängform. Vänd i mangoldbladen (skurna i mindre bitar). Lägg kycklingen ovanpå och blanda försiktigt om du vill. blanda mascarpone, havregrädde, chilipulver och lite salt och peppar. Häll över gratängen och toppa slutligen med mozzarellan. Den brukar jag bara dra isär och lägga ut över ytan på gratängen. Grädda i 25-30 minuter tills gratängen fått färg. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.