Pastagratäng med kyckling

Jag får som smakinspiratör hos Smakbox en fullproppad låda varannan månad. Det är alltid lika spännande att se vad som finns i lådan. Den senaste lådan heter Vardagsfest! Och det är ju något jag gillar! Igår fiskade jag upp både pasta från Zeta, Casa di Luca och tomatpasta från Santa Maria. Tomatpastan kom med i en sneakpeeklåda jag fick tidigare i höstas och den har jag köpt hem flera gånger efter det. Använder den i stället för tomatpuré.

Igår använde jag en hel tub i en pastagratäng. Pastan från Zeta kokades enligt anvisningen på förpackningen. Kycklinglårfilé skars i mindre bitar och stektes tillsammans med salt, peppar och vitlök. När all kyckling var stekt tryckte jag i tomatpastan, en burk färskost med smak av grekisk vitlök och ca en dl grädde. I med den kokta pastan och blanda och sen ner i en gratängform. På toppen drog jag isär en mozzarellaost och strödde till sist över riven Pecorino. In i ugnen, 175 grader tills den fått lite färg. Till denna servade jag stekta brysselkål och kapris.

Den här gången gjorde jag pastagratängen utan grönsaker men prova att byta ut hälften av kycklingen till broccoli, paprika, squash, svamp eller vad du har hemma för stunden.

Pastagratäng med kyckling

Författare: Jojo

Ingredienser

  • 1 pkt Fiori, pasta från Zeta
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tub soltorkad tomatpasta från Santa Maria
  • 1 burk färskost med grekisk vitlök (Bonjour)
  • ca 1 dl grädde
  • 1 mozzarella
  • 1-2 dl riven Pecorino eller Parmesan
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Koka pastan enligt förpackningen.
    Sätt ugnen på 175 grader.
    Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen gyllene i lite olja i omgångar. Salta och peppra allt eftersom. Pressa i vitlöken när all kyckling är stekt. Pressa i tomatpastan och blanda i vitlöksosten och grädden. Vänd i den kokta pastan och häll över allt i en gratängform. Riv över mozzarellan och strö över Pecorinoosten. Ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter, tills den fått färg. Servera gärna med kapris och brysselkål.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.