God kväll! Här blev det tagliatelle med pesto gjord på det kylen kunde erbjuda:
- 1 broccolistånd 250 gr, bara buketterna men spar stammen och t ex hyvla tunnt och stek i lite smör eller olja.
- 1 dl edamamebönor
- 1 näve spenat
- 1 dl riven spenat
- 1 pressad eller riven vitlöksklyfta
- ca 1 dl olja
- svartpeppar från kvarn och flingsalt
- några trötta kvistar koriander och dill fick också gå i
Mixa allt utom salt och peppar och häll i lite mer olja om du vill ha den lösare. Smaka av med salt och peppar.
Jag hade lite brysselkål över sen i julas så det var hög tid att ta hand om den. Skar den i halvor och stekte i lite olja och saltade lite försiktigt. Alla fick lägga upp så mycket och av vad de ville framför allt. På min hamnade som du ser här ovan pasta, pesto, körsbärstomater i olja, kapris, ruccola och lite extra parmesan. Meatfree monday helt enkelt!