Pasta pesto

God kväll! Här blev det tagliatelle med pesto gjord på det kylen kunde erbjuda:

Smarrigaste pastan
  • 1 broccolistånd 250 gr, bara buketterna men spar stammen och t ex hyvla tunnt och stek i lite smör eller olja.
  • 1 dl edamamebönor
  • 1 näve spenat
  • 1 dl riven spenat
  • 1 pressad eller riven vitlöksklyfta
  • ca 1 dl olja
  • svartpeppar från kvarn och flingsalt
  • några trötta kvistar koriander och dill fick också gå i

Mixa allt utom salt och peppar och häll i lite mer olja om du vill ha den lösare. Smaka av med salt och peppar.

I separata skålar så kan alla blanda efter eget tycke.

 

Jag hade lite brysselkål över sen i julas så det var hög tid att ta hand om den. Skar den i halvor och stekte i lite olja och saltade lite försiktigt. Alla fick lägga upp så mycket och av vad de ville framför allt. På min hamnade som du ser här ovan pasta, pesto, körsbärstomater i olja, kapris, ruccola och lite extra parmesan. Meatfree monday helt enkelt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.