Pasta med salsiccia i tomatsås

Ikväll skulle jag laga Pasta ala norma då jag läste Annas blogginlägg idag på Anax skafferi, men den aubergine jag köpte förra veckan fick gå till komposthimlen tyvärr. Så munnen hade ju redan bestämt sig för pasta med smak av tomatsås så det fick det bli ändå! Hade färska salsicciakorvar i kylskåpet så de gick i tomatsåsen i stället.

Lök och vitlök stektes i oljan från soltorkade tomater. Korvarna skalades och grovmosades på hög värme. Tomatpuré fick rostas en stund i botten på stekpannan innan rött vin, sardellcrème, krossade tomater, basilika och oregano gick i. Detta fick sjuda medan pastan kokades. Pastan kom med i senaste lådan från Smakbox. Så spännande när lådan kommer hem och man får se vad lådan innehåller. Mycket bra saker i senaste lådan.

Pastan kokades och blandades sedan med såsen. Det gör man ju som man vill dock. Riven parmesan och basilika och svartpeppar är givna på min pasta.

Jag blev också sugen på kapris och blev glad att jag även hade det hemma! Bra kylskåpsfynd i kväll.

Pasta med salsiccia i tomatsås

Portioner: 4
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 400 g okokt pasta
  • olja, gärna från soltorkade tomater i burk
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.75 dl rött vin
  • 1 pkt krossade tomater
  • 10 cm sardellcrème på tub (Zeta)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 stor näve basilikablad, strimlade
  • 1-2 tsk honung
  • svartpeppar från kvarn

Topping

  • parmesan och kapris

Instruktioner

  • Sätt på pastavattnet.
  • Hacka lök och vitlök. Stek i olja. När de börjar få färg, peta ut innehållet från korvarna och mosa grovt. Tillsätt tomatpuré i botten på stekpannan och rosta en stund innan du blandar med korv och lök. 
  • Tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med peppar. Låt sjuda samtidigt som du kokar pastan. När pastan är klar blandar du i den i såsen. Toppa med riven parmesan och kapris och gärna några extra varv med svartpeppar.

Lämna ett svar

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.