Igår hittade jag nog ett nytt favoritrecept! Inte den nyttigaste rätten men någon gång i bland kanske man kan unna sig den! Funkar nog ganska bra att byta ut grädden mot tomatsås skulle jag tro så det kanske jag testar nästa gång.
Vilken färskkorv man använder går ju också att variera. Numera finns det ju även salsicciafärs att köpa både fryst och vacuumförpackad men igår blev det två korvar som någon gång under våren hamnade i frysen pga av kort datum och jag hann inte tillaga dem.
Pastan som gick i är en favorit: Fusilli Bucatti. Jag gissar att risoni skulle vara grym i denna rätt…
Jag började med att skala av skinnet från korvarna och så stekte jag köttet.
Sen gjorde jag plats i mitten för hackad knipplök, vitlök och chili som sedan blandades med färsen när de fått färg.
Sen hällde jag i vitt vin, grädde, kycklingbuljong, okokt pasta och lite strimlad salvia. Blev så förvånad när salvian från förra året helt plötsligt började växa här på senvåren – hade dömt bort den när alla andra kryddor började växa men inte den. Däremot hade jag inte hunnit gräva upp den och ersätta – tur för nu frodas den som aldrig förr!
Sen lade jag på ett lock, sänkte värmen och lät det puttra den tid som stod på förpackningen på pastan, rörde ett par gånger för att se till att det inte klibbade ihop eller fastnade i botten. När pastan var kokt blandade jag i färsk bladspenat och riven parmesan. Smakade av med peppar.
Huuuur gott!?
Servera gärna med en god sallad vid sidan av: tomat- och rödlökssallad, persika- och burratasallad eller tomat- och mozzarellasallad är mina favoriter!
One-pot-pasta-salsiccia
Ingredienser
- 300 g färskkorv, i detta recept Salsiccia fänkål
- 2 vitlöksklyftor
- 1 stor knipplök
- 1 röd chili
- 1.5 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- 4 dl kycklingbuljong
- 5-6 stora salviablad
- 1 dl riven parmesan
- 65 g babyspenat
- svartpeppar
- 350 g okokt pasta
Instruktioner
- Finhacka lök, vitlök och chili.Ta bort skinnet från korvarna och stek innanmätet. Gör plats i mitten för lök, vitlök och chili och stek tills de får färg innan du blandar ihop med färsen.Häll i vin, grädde, buljong, salvia och pasta och lägg på ett lock och låt puttra på anvisad koktid för pastan. Rör då och då. Om det blir för torrt, tillsätt lite vatten. Blanda i spenaten och parmesanen och låt spenaten bli mjuk, någon minut.Smaka av med svartpeppar.