På alla hjärtans dag ville jag så klart laga något som mina gossar älskar – pasta av något slag! Denna gång fick det bli med kyckling och smal kabanoss – det går alltid hem!
Till pastan blev det spenat, ruccola, små tomater i olika färger och mozzarella. Lite svartpeppar och Giradellis olivolja med citron som pricken över i:et. Jag la ut ingredienserna på instagram och fick en fråga vad Nduja är? Det är en spicy, bredbar salami. Toppen att klicka ut på pizza, i en pastasås eller bre ut på en tunn skicka baguette och så in i ugnen tills det rostat och salamin smält. Kan också bredas över en rostad skiva.
Krämig pasta med kyckling och kabanoss
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 2-3 kycklingfiléer
- 1 paket smal kabanoss
- 1 röd lök, hackad
- 2-3 vitlöksklyftor, hackad
- 2 msk Nduja
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl grädde
- 1 dl strimlad soltorkad tomat
- pasta till fyra personer, ca 100 g/pers
- pastavatten
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningen.Stek under tiden kycklingen, skuren i strimlor eller bitar. Stek till fin färg lite i taget, salta och peppra under tiden och lägg åt sidan.Stek kabanossen, även den i skivor. När kabanossen fått färg går du i med Nduja och tomatpuré som får rosta med en stund. Häll över grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.Tillsätt kycklingen och den kokta pastan. Häll även i lite pastavatten, knappt en dl. Blanda ordentligt så att pastan får chansen att göra såsen ordentligt krämig och att såsen tar sig in i pastans håligheter (om du valt en sådan typ av pasta).Riv över parmesan innan servering och servera gärna med basilika.