Italiensk kycklingpasta

Här kommer ett recept önskat av sonen. Han har flyttat till Skövde i höstas för att plugga och då blir det en del matlagning. Man tröttnar ju på färdiglagad mat 😉 Vi var där i helgen som var och fixade lite med ditten och datten då vi rivit ut hela köket i lägenheten. Fortfarande inte klara så det blir ett par vändor till här framöver. Nu var vi nere hela familjen och bodde i hans 39 kvadratmeter så vi får väl låta honom vila några veckor innan vi dundrar in igen, haha.

Vi passade på att laga lite önskerätter tillsammans och kycklinggryta stod på önskelistan så här kommer receptet även för den som önskar det. Har du en skvätt vitt vin över blir det gott att hälla i ca 0.75 dl tillsammans med grädden. Vill man ha mycket sås ökar man mängden grädde.

Italiensk kycklinggryta

Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 100 g strimlade soltorkade tomater
  • 3 dl grädde
  • 1 påse babyspenat, ca 65 g
  • salt och peppar
  • pasta för fyra personer

Instruktioner

  • Strimla löken och hacka vitlöken grovt. 
    Dela filéerna i mindre bitar. Stek kycklingen i lite olja, gärna den från de soltorkade tomaterna. Stek lite i taget tills de får färg, de behöver inte vara genomstekta. Salta och peppra kycklingen medan du steker. Lägg åt sidan. 
    Stek lök och vitlök och häll tillbaka kycklingen. 
    Häll i grädden och tomaterna. Låt puttra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs mer. 
    Vänd i spenaten och servera med valfri pasta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.