Chorizogryta

En otroligt god och snabblagad korvrätt. Använd färskkorv som redan ju är smaksatt och ger god smak till rätten. I detta recept har jag använt mina egna chorizokorvar men man kan använda vilken färskkorv man vill.

Vi åt grytan tillsammans med harissastekt potatis. Jag hade kokt dubbel sats med färskpotatis någon dag innan så denna skars i större delar och stektes i lite olja så den fick färg. Sen gjorde jag plats i mitten och tryckte i lite harissapasta (finns på de flesta orientaliska affärer) som fick rostas lite innan jag blandade in potatisen så harissan blandades jämnt över potatisen. JAg gjorde även en sås till av turkiskyoghurt, gurka, lime, olivolja, flingsalt och peppar. Toppa med rostade kikärtor från föregående recept. Grytan serveras även så klart med fördel till pasta!

Chorizopasta

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 3 stora färskkorvar (chorizo)
  • 2 bifftomater
  • 0.75-1 dl rött vin
  • 1.5-2 dl färdig tomatsås
  • 5 stora salviablad
  • 1 näve persilja
  • Vitpeppar
  • 1 tsk blandade torkade örter
  • Ev salt
  1. Hacka lök och vitlök. Fräs dem i lite olivolja. Ta ut innanmätet i korvarna och fräs med löken. Mosa lite grann men det är gott med lite bitigt. Hacka tomaterna och vänd i. Häll i vinet och låt ånga av innan du häller i resten av ingredienserna. Låt koka ihop och smaka av om det behövs salt.

Lämna ett svar