Blomkålspasta

Här kommer tips på en supergod lunch eller middag med för den delen. Receptet är Jamie Olivers. Jag brukar scrolla igenom hans recept lite då och då och hittar alltid en massa goda tips. Den här gången hade jag blomkål i kylen så då passade jag på att prova detta.

Börja med att smula sönder ett par brödskivor, gärna surdegsbröd, med vitlök, olivolja och lite blast från blomkålen. Kör snabbt i en matberedare så att det inte blir för finmixat. Stek i stekpanna på medelvärme tills gyllene, ca 15 minuter. Häll över i en skål. Skär under tiden blomkål och lök. Häll sedan i mjölk, blomkål och lök i samma panna och låt småputtra under lock under tiden som pastan kokar.

Koka pastan precis tills innan den är klar. Häll av pastavattnet med spara en kopp. Häll blomkål, lök och mjölk i matberedaren tillsammans med osten, du behöver inte diska emellan, och mixa slät. Jag körde lite för kort stund kan jag tycka så nästa gång kör jag längre så den blir helt slät.

Häll tillbaka i stekpannan och späd med lite pastavattet. Blanda ned pastan.

Toppa med brödsmulorna.

Några små fina ampeltomater fick ge lite färg till den annars lite bleka rätten.

Blomkålspasta

Portioner: 4 pers
Författare: Jamie Oliver

Ingredienser

  • 100 g surdegsbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 blomkålshuvud, ca 400 g
  • olivolja
  • 1 lök
  • 400 mellanmjölk
  • 300 g okokt pasta
  • 70 g cheddarost

Instruktioner

  • Mixa brödet snabbt i matberedare tillsammans med 1 msk olivolja, vitlöksklyftor och eventuellt lite blast.
    Häll i stekpanna och stek tills gyllene, ca 15 minuter.
    Grovskär lök och blomkål.
    Häll brödsmulet i en skål.
    Häll mjölken, blomkålen och löken i samma panna, koka upp och sänk värmen till låg och lägg på ett lock.
    Sätt på pastan. När pastan nästan kokat klart mixar du blomkål, lök och mjölk tillsammans med osten. Häll tillbaka i pannan och späd med lite pastavatten. Tillsätt pastan och blanda.
    Toppa med brödsmulorna.
Something is wrong.
Instagram token error.
Follow
Hämta fler

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.