Alltså den här salladen…jag kan äta den varje dag…nästan! Jag gör den mest under sommaren när man grillar i tid och otid – den passar så bra till grillat. Superfräsch då det är citronsaft på den. Och superlätt att göra!
Hyvla valfri lök tunt och lägg i vatten med ett gäng isbitar. Låt gärna ligga i 30 minuter. Hyvla zucchini på längden, med osthyvel eller mandolin och lägg upp på valfritt fat eller skål. Strö över den isade löken och kapris. Ringla olivolja och pressa citronsaft, smula flingsalt och mal svartpeppar över innan du till sist river över parmesan eller pecorino. Använder du ekologisk citron kan du gärna riva över lite zest också för extra citronsmak. Klart! Går att göra med gurka också men zucchinin blir så mycket godare enligt mig.
Vi åt salladen till nygrillade kycklinglårfiléer, delade uppfattningar om huruvida den egentligen är så god eller inte i detta hem…jag älskar den i alla fall…och krämig och len mandelpotatispuré.
Snaaaaart är det ljust även på kvällen när man äter…och jag jobbar bara imorrn sen har jag PÅSKLOV! Yihaa!!