Pestokyckling

Här kommer ett ännu ett kycklingrecept som jag inte lagt in på bloggen än. Superduperenkelt dessutom. Just denna variant var en klassisk kylskåpsrens, som det ofta blir i Jojos Kök! Jag är fruktansvärt dålig på att planera i förväg vad vi ska äta. Ibland köper jag hem något som blir ståendes i kylen och som sedan måste tillagas innan det kryper ut själv och då har oftast de andra varorna jag planerat för just en maträtt hamnat i någon annan rätt. Som tur är gillar jag ju att bara öppna kylen och laborera med det som finns. Ibland snubblar jag förbi något på instagram eller i någon tidning och tänker att det ska jag laga när jag kommer hem. Fast med viss modifiering då jag oftast inte orkar hoppa in och handla. Det är väl inte så jobbigt kanske du tänker men ibland är det tyvärr det för mig, lever med kronisk värk och ibland går det bara inte att gå emot kroppens signaler – strutsmetoden funkar bara till en viss gräns 😉 .

Nog om det! Här är mitt kylskåp en dag för ett par veckor sedan:

Snabblagad kyckling med pesto:

Drygt 900 g kycklingbröstfilé stektes i strimlor, i med två vitlök solo i skivor och så 0.75 dl pesto och 1.5 dl smetana och s&p. That´s it folks! Men du kan givetvis tillsätta soltorkade tomater, oliver, kronärtskockor eller precis vad du vill. Här kan man späda ut med buljong eller valfri vätska om man vill ha en såsigare variant men detta dög alldeles utmärkt en vardag. Se bara till att kycklingen är genomstekt. Använder du kycklingfilé får du dock inte steka för länge för då blir den torr.

Tror säkert att det är jättegott med pasta om man hellre vill ha det. Här blev det ugnsbakta rotfrukter.

De små tomaterna i bild är Ampeltomater. Det fullkomligt flödade på buskarna i somras. Jag planterade dem i botten på stora krukor med antingen bifftomater, pärontomater eller bondbönor. De kan givetvis som namnet antyder planteras i en ampel. Det var tanken när jag sådde fröna i våras men det stannande bara i tanken…som så mycket annat! Håll tillgodo med ett gäng slokna plantor…jag glömmer som vanligt att de dricker kopiösa mängder vatten!!

Plockade av de sista tomaterna för en vecka sedan och ställde in alla paprikaplantor. Vi får väl se hur länge paprikorna står sig. Tomaterna tar i alla fall slut i ett nafs i detta hus!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.