Nudlar med kycklingfärs

Det blir ganska mycket asiatiskt här hemma. Jag och maken älskar det, grabbarna inte lika mycket men äter det ändå. Jag använder mycket asiatiska ingredienser i min matlagning. Många finns i välsorterade mataffärer annars är det asiatiska butiker (finns även på webben) som gäller. Jag älskar att gå in i vår lokala asiatiska affär och bara botanisera runt och läsa på alla varor!

Här gjordes nudlar med kycklingfärs och broccoli.

Nudlar med kycklingfärs, broccoli och spenat

Portioner: 4 pers
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 400 g nudlar
  • 400-500 g kycklingfärs
  • 1 broccolistånd
  • 1 påse spenat á ca 70 g
  • 1 gul lök eller 4 salladslökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk koreansk chilipasta
  • 0.25 dl ljus soja
  • 2 msk fisksås
  • 0.25 dl Ponzu Lemon från Kikkoman
  • gochugaru (koreanskt chilipulver)

Till servering

  • gochujangsås
  • limeklyftor
  • koriander
  • nötter, t ex jordnötter eller cashewnötter

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt förpackningen.
    Hacka lök och vitlök. Stek snabbt i lite olja. Tillsätt kycklingfärsen och stek på medelvärme tills den inte är rosa längre. Skär broccolin i mindre bitar. Skala stammen och skär i tunna skivor. Tillsätt tillsammans med spenaten och resterande ingredienser. Vill man ha starkt tillsätter man gochujangsåsen redan nu och varför inte lite friterad chili i olja. Toppa med koriander, lime och nötter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.