Ikväll blev det en kycklinggryta på det som fanns hemma. Jag tycker att många är så rädda för att bara slänga ihop något för att man inte törs men jag vill slå ett slag för att börja experimentera och blir det inte så bra så är det ju alltid ätbart. Jag hade kycklinglårfilé i frysen sen jag gjorde sylta till julbordet och den skar jag i lite grövre bitar och stekte knaprig med salt och peppar. Stek i omgångar om du har mycket kyckling så att inte pannan svalnar när du lägger i köttet och det blir kokt i stället. Ta upp köttet allt efter och lägg åt sidan. En morot, en gul lök, några salladsärtor och tre vitlöksklyftor skars ned och stektes efter kycklingen och sen fick kycklingen gå tillbaka. Jag hade både en smetana- och crème fraicheburk öppnad så de rördes i tillsammans med pizzasås som fanns över sedan häromdagen. En skvätt srirachasås för att få lite styrka och sen var det klart. Serverades med ris och sallad.
I en sån här gryta kan du slänga i lite vilka grönsaker som helst: broccoli, blomkål, brysselkål, vit/rödkål, palsternacka, svamp, paprika, tomat…ja listan kan göras hur lång som helst! Ju mer du experimenterar desto mer lär du dig hur saker kommer att smaka när du sätter ihop dem.