Kantarellsås med sherry

Så mycket svamp det finns i skogen i år! Framför allt gula kantareller…eller ja, JAG hittar i alla fall mycket gula i år. En enkel kantarellsås med en liten skvätt sherry i är så gott till allt vad kött heter.

Här har jag marinerat kycklingfiléer med skinn med Gochujang-sås, vitlök och soja över natt. Stekte på skinn sidan och lät gå med i ugnen när jag gjorde Hasselbackspotatis, typ sista 10 minuterna.


Potatisen är efter klassiskt recept, d v s skiva potatisen tunt men inte ända igenom. Jag brukar lägga en trässlev bakom potatisen och skära med kniven ner till sleven. Det blir lagom kvar av potatisen och gör potatisen att håller ihop. Pensla potatisen med smält smör, salta och peppra och ställ in i ugnen på 200 grader. Efter 20 minuter pensla igen och strö lite ströbröd över och så in i ugnen igen tills potatisen är mjuk när du sticker en sticka igenom den.

Och så det viktigaste….såsen! Gula kantareller stektes i lite smör. När vätskan gått in i svampen hällde jag på ca två matskedar sherry, tuttade på och så hällde jag på rejält med grädde och lite steksky från kycklingen. Svartpeppar och så Bam! Världens godaste sås!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.