Grillade kycklinglår

Jag brukar köpa kycklinglår när det är bra pris. Ibland hinner jag inte laga något förre bäst-före-datumet och då åker de i frysen till ett annat tillfälle. Så var det med dessa lår. De tinades och fick ligga i en marinad i ett dygn innan jag slängde dem på en plåt och så in i ugnen i 175 grader. När det är med ben bör innetemperaturen närmast benet vara 82 grader. Utan ben räcker det med 72 grader. Du kan ligga gärna slänga dem på grillen.

Den här marinaden blir så där härligt kladdig. Vi åt med halloumi och varm sallad av grönkål och paprika men du kan ligga gärna ha dem på plockbrickan, buffébordet eller till ris eller pasta. Funkar till lite vad som.

 

Ketchupmarinad

Den här marinaden passar lika bra till det mesta kött.
Portioner: 2 dl
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 0.75 dl ketchup
  • 0.75 dl ljus soja
  • 0.25 dl olja
  • 2 msk fisksås
  • 1-2 tsk liquid smoke
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser och häll över köttet. Låt ligga i minst en timme men gärna ett dygn. Pensla på ordentligt med marinad när du ska grilla/sätta in i ugnen och gärna en gång till efter ca tio minuter men inte senare då du inte vill ha rå kycklingsaft.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.