Cocacolavingar introducerades i vår familj för många år sedan då min thailändska svägerska lagade detta. Det går hem hos alla! Jag har inget egentligt recept på detta mer än att det är ungefär en burk Cocacola till ett kilo kycklingvingar. Sen kör jag bara 😉 Man kan använda både färska eller frysta kycklingvingar. De frysta brukar vara marinerade så då får man vara försiktig med att salta.
Börja med att steka vingarna pö om pö i lite olja. Salta och peppra under tiden om du använder färska.
Lägg vingarna åt sidan medan du steker purjolök eller vanlig lök och två-tre pressade vitlöksklyftor. Lägg tillbaka vingarna i pannan.
Häll på en burk Cocacola, 1 msk mörk soja och 2 msk ljus soja. Låt koka i minst en timme.
När Colan kokat ihop och börjar tjockna är det klart!
Kan med fördel serveras på tapasbordet.
Cocacolavingar
Ingredienser
- 1 kg kycklingvingar, helst färska
- 10-15 cm eller 1 liten gul lök
- 2-3 pressade vitlöksklyftor
- 1 burk Cocacola, 33 cl
- 1 msk mörk soja (typ Mrs Cheng Mushroom Soy)
- 2 msk ljus soja (typ Kikkoman)
- salt och peppar
Instruktioner
- Stek kycklingvingarna på båda sidor i omgångar. Lägg alla åt sidan medan du fortsätter att steka lök och vitlök. Lägg tillbaka kycklingvingarna i pannan och häll på Cocacolan och sojan. Koka på medelvärme i minst en timme. När Cocacolan tjocknat och nästan kokat in är det klart att njutas!