Ceasarsallad Wasabi

Här kommer ett tips på supergod Ceasarsallad med lite asiatisk twist. Ni som hängt med ett tag vet att jag gillar asiatiskt. För några veckor sedan åt jag lunch på en av Örebros bästa asiatiska restauranger – SOBI och då fanns en för mig ny sallad på menyn, nämligen Ceasar Wasabi. Det var jag ju tvungen att testa hemma och här kommer min variant.

Jag använde kycklinglårfilé då den blir så saftig. En marinad av ostronsås, Maggisoja, fisksås, vitlök och sriracha. Det bästa är att vara lite förutseende och låta kycklingen ligga i marinaden ett dygn men det funkar med en halvtimme också. Kycklingen grillades. Dressingen gjorde jag av 0.5 dl hemslagen mayo, 1.5 dl grekisk yoghurt, wasabi, lite lime, vitlök och svartpeppar.Sen tillsatte jag lite vatten för rinnigare konsistens. Nästa gång åker nog ett par sardeller med i dressingen.

Av överblivet grekiskt lantbröd gjorde jag vitlökskrutonger. Färska haricots verts stektes i några droppar sesamolja och smaksattes av några droppar soja. God sallad i botten, färska böngroddar och rostade cashewnötter till. Det lär göras många gånger! Killarna ville ha pasta till för extra kolhydrater och här kan man ju även tillsätta quinoa, couscous eller bulgur.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.