Ceasar Burger

Igår kväll blev det burgare till kvällsmat. En variant av Ceasarsallad! Och jag slår ett slag för Garants Briochebröd – tänker du inte baka egna så är dessa i mitt tycke bästa alternativet! Finns bl a hos Willy’s och Hemköp. Om jag bakar egna brukar jag följa Myllymäkis recept.

Klassiskt för en Ceasarsallad är kyckling, bacon, parmesan, sallad och en ceasardressing. Så hamburgaren byggdes upp på typ samma sätt fast i bröd.

Jag marinerade kycklinglårfilé i BBQ-sås från Caj P. som fanns med i senaste Smakbox. De fick ligga från morgonen till kvällen och marinera innan de stektes på Muurikkan. Ett paket bacon knaperstektes också.

Briochebrödet finns både som vanlig burgarstorlek och i minivariant som passar små sliders. Släng i två lårfiléer i det stora eller en i en liten. Sallad, bacon och parmesan och så massor av dressing! Så grymt goda blev de!

Det var ju lillördag igår så ett glas Pinot Gris slank ned. Just denna är från Vinoteket, Peter Weinbach Grauburgunder trocken 2018 och just den årgången är slut men finns i 2019. Jag tyckte det var jättegott till kycklingen och den lite fetare såsen.

Ceasardressing

Jag slår ett slag för hemslagen mayo. Det är så sjukt mycket godare, även om det är fetare. I vissa färdiga majonnäser är det inte ens ägg utan en massa annat dravel. Nä, knäck ett ägg, i med 1 msk dijonsenap och 2 dl rapsolja. Sätt försiktigt i stavmixern och kör tills nästan all olja sugits in i majonnäsen, vicka lite fram och tillbaka och BAM, mayon är klar - endast salt och ev peppar ska röras i. Sedan kan du smak sätta med vad du vill!
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 1 dl hemslagen mayo
  • 2-3 sardeller
  • 1 liten riven eller pressad vitlöksklyfta
  • 1-2 msk mjölk
  • 1 dl riven parmesan
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Mixa samman alla ingredienser. Börja med 1 msk mjölk och häll i mer om du vill ha rinnigare dressing.

Lämna ett svar

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.