Shortribs med coleslaw

Igår blev det middag med minimal arbetskraft. Köpte shortribs som gneds in med rub, virades in i aluminiumfolie och tillagades indirekt på grillen, 150 grader. Kan lika gärna göras i ugnen. Jag gjorde även ett gäng kycklingspett då jag hade en förpackning som gick ut samma dag. Jag skar i småbitar om ca 2 cm och marinerade i lite olivolja, fisksås, massor av vitlök, vit- och svartpeppar och oystersauce. De fick ligga hela dagen i marinaden innan de träddes upp på små grillspett.

Ribs låg på lite drygt 2 h. Hade tänkt göra en glaze och pensla på och grilla av lite snabbt men den glömde jag bort. Gick alldeles utmärkt ändå! Grymt mört kött som knappt behövde nuddas med kniven innan de delades. Vilken rub du använder spelar inte så stor roll. Köp en som du gillar eller gör egen av dina favoritkryddor. Till glaze kan du använda en färdig också eller koka ihop en egen, t ex den HÄR

Till detta en enkel coleslaw. Halva styrkan i familjen kan inte äta rå morot eller äpple så en klassisk coleslaw blir det aldrig här hemma. Igår skar jag spetskål tunt på mandolin och blandade med skivad rödlök, en liten klick majonnäs, en klick crème fraiche, salt, peppar och sriracha. Gillar när det är lite drag i. Sen hade vi picklad rödlök och grillade majskolvar med majonnäs, riven parmesan, svartpeppar och chiliflakes.

Supergott med minimalt med arbete!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.