Pyttipannakväll

Pyttipanna med dijoncrème…riktigt lyxigt om du gör den själv. Har tipsat otaliga gånger om att ha en burk i frysen där du lägger köttrester. Köttrester?? Låter verkligen inte trevligt men jag menar om du får något kött över – lägg det i en bytta i och förvara i frysen. Fortsätt lägga dit snuttar av kött som blivit över och beroende på hur många du vill laga pyttipanna till – anpassa mängden kött så klart. Vid detta tillfälle hade jag flera byttor kött sparat då vi var fem personer runt bordet. Jag stekte även på ett paket med färskkorv – kabanoss. Jag tog bort skalet och stekte medan jag delade köttinnanmäte så gott det gick.

Börja med att tärna fast potatis. Stek i lite olja och sänk värmen när det börjat få färg. Stek tills den blivit mjuk, tillsätt finhackad lök. När löken känns mjuk tillsätter du köttet (som du tinat och skurit i lagom stora bitar) och vänder runt tillsammans med worchestershiresås, salt och peppar (och färskkorv om du valt att ha med det).

Tillsammans med stekt ägg och en senapskräm gjord av t ex dijonsenap och creme fraiche blir det en riktigt lyxig pyttipanna!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.