Pyttipanna

Här kommer bilder från i sensomras när maken jobbade med vårt utekök och jag gjorde pyttipanna. Jag har ju tipsat om att ha en plastlåda i frysen där man kan lägga små eller stora köttrester för att sedan ta fram när den är full och göra en pyttipanna.

Det är verkligen otroligt smidigt sätt att göra pyttipanna på. Potatis och lök har man ju för det mesta hemma i kylen. Råstek den gärna då det blir så mycket godare än om du använder kokt. Ibland har man ju dock kokt eller klyftpotatis med för den delen i kylen och då ska man ju passa på att använda den så klart. Sist jag gjorde pyttipanna hade jag alla tre! Då får man först steka den råa tills den är klar innan man kan tillsätta den kokta eller klyftpotatisen. Lite korv är också gott att ha i. Här var det Robertssons ölkorv som kom med i någon grillkasse vi köpt för att stödja någons sportförening. Mycket lök och vitlök vill jag ha också.

När potatisen är färdig är det dags för löken att gå i. Fördelen med att göra i en Muurikka är ju att man kan dra upp det som är färdiglagat åt sidorna. I en vanlig stekpanna på spisen får man ta lite i taget, eller använda fler stekpannor.

I med korven först och så till sist det kött du har i pyttlådan. Vid detta tillfälle hade jag kyckling, karré och entrecôte i min.

Det är alltid gott med lite extra kryddor och grönt. Vid detta tillfälle kryddan Umami från Santa Maria och så lite cayennepeppar. Några droppar Worcestershiresås på är nästan obligatoriskt i detta kök. Det gröna är bladselleri.

Sommarens favoritöl var denna Pale Ale från Mikkeller. Jag gillar dijonkräm till pyttipanna. Jag brukar ta av det som finns hemma: crème fraiche, smetana, yoghurt osv och blanda med dijon och lite svartpeppar. Liiiite, lite honung kan också vara gott i. Jag brukar nästan alltid ha kapris till också men tydligen slut denna gång!

Så sätt igång och spara lite köttsnuttar som inte går åt, eller köp lite extra när du tillagar och lägg i pyttlådan innan någon hungrig tonåring kommer och länsar faten för att det är kött!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.