Oxfilépasta

Häromdagen fyllde maken år och jag hade köpt hem oxfilé att laga till födelsedagsmiddag. Tji fick jag när han önskade sig Gyrostallrik! Så det fick bli oxfilépasta en annan dag helt enkelt – den som väntar på något gott…

Jag gjorde en riktigt enkel variant: stekte gul lök, vitlök och champinjoner, skar oxfilén i 1.5 cm-kuber och stekte i omgångar i het stekpanna och till sist hälldes allt samman i stekpannan med ca 4 dl grädde, 1 msk kalvfond och massor av peppar från kvarn, både vit och svart. Sedan blandade jag i kokt penne och spädde med lite pastavatten. Allt toppades med smörstekta surdegskrutonger, pecorino och hackad bladpersilja. Galet gott! Till det ett glas Pinot Noir som jag hade hemma i box: Bouchard Aîne & Fils, nr 50158, beställningssortimentet. 229:- för 2.25 l. Jag gillar det vinet på flaska då det passar till så mycket så jag ville testa när jag såg att den fanns på box. Perfekt när man bara vill ha ett litet glas till maten.

Produktbild för Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir, 2019

Det här skulle nog min familj kunna leva på – så galet gott och snabblagad lyx!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.