Lövbiff i senap- och dragonsås

Igår var det lillördag och jag är i frysrensartagen och hade tagit upp en rostbiff av vildsvin. Egentligen hade jag tänk laga en klassisk rostbiff och skära upp i tunna skivor men när den väl tinat hade det ändrats både två och tre gånger…som vanligt när det gäller mig! Kommer alltid på så många andra saker att testa än det jag tänkt. Fick sånt sug efter lövbiff i senap- och dragonsås så jag skar helt enkelt rostbiffen i strimlor och stekte snabbt med salt och peppar på hög värme, lite i taget så det verkligen blev yta på köttet innan jag la det åt sidan. Sen stekte jag champinjoner och rejält med hackad gul lök. När dessa fått färg hällde jag i vitt vin och kalvfond som fick koka upp tillsammans med grädde (och en slatt smetana) innan jag rörde i dijonsenap och en klick honung. Sen i med köttet och torkad dragon och så fick allt småkoka i ett par minuter. Vi åt med klyftpotatis och en enkel sallad med egna broccoligroddar, nyttigt. Så grymt gott!

Lövbiff i senap- och dragonsås

Portioner: 4 pers
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 700-800 g lövbiff (strimlat kött av nöt eller fläsk)
  • 2 gula lökar
  • ca 100 g champinjoner
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk honung
  • 2-3 dl grädde
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 0.5-1 tsk torkad dragon
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Strimla köttet och stek lite i taget på hög värme, salta och peppra under tiden. Lägg åt sidan.
    Hacka löken och skiva eller skär svampen i kvartar. Stek så att de får färg.
    Häll över vin och fond och koka någon minut innan du tillsätter grädde, honung och senap (tillsätt lite i taget tills du är nöjd med intensiteten).
    Låt småkoka ett par minuter innan du tillsätter köttet och dragonen. Koka upp och småkoka ett par minuter innan servering.
    Servera gärna med klyftpotatis, pressad potatis eller ris.

2 svar på ”Lövbiff i senap- och dragonsås”

  1. Ingrid Wigur skriver: Svara

    Jättegott! Men man fick tyvärr gissa sig till vilken sorts senap och hur mycket… ?

    1. Tack för det påpekandet. Jag ska genast revidera receptet. Vilken sort står dock i inlägget – dijon så klart! Men nu står det även i receptet. Kul att du gillade <3

Lämna ett svar

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.