Krämig pasta med flankstek

Pasta är ju en perfekt kylskåpsrensarrätt! Här brynte jag rödlök och schalottenlök i skivor som sen fick sällskap av vitlök, sockerärtor, salladslök och grönkål. Blandades med en slatt grädde, en slatt crème fraiche och till sist riven, vällagrad cheddar. Allt blandades sedan med spagetti. För att göra det ännu godare hade jag även en förpackning flankstek som jag stekte och skivade. Ibland när jag ska köra kött sous vide brukar jag köpa extra mycket kött. Dessa steks och förpackas sedan i vaccumpåse. Flankstek brukar jag köra i sous vide i 55 grader i åtta timmar. Då är köttet klart och behöver bara snabbstekas på i het panna för att få en härlig, krispig yta. Om köttet vaccumpackats håller det i kylskåpet ett tag eller så slänger jag in den i frysen för senare tillfälle. Supersmidigt!

Till denna rätt gjorde jag även semitorkade tomater. Perfekt om man har tomater som är lite trötta eller som nu på vintern då de smakar mycket mindre – att köra dem i ugn tar fram smaken. Gör du mycket kan du lägga de tomater som inte går åt i en burk, fylla på med olja och förvara i kylen. När du ätit upp alla tomaterna har du en supergod tomatolja att använda till t ex dressing. Recept på tomater hittar du här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.