God kväll!
Fick ett gäng kryddor från Santa Maria av Smakbox. Dessutom en liten sneak peek på kommande Smakbox som skickas nästa vecka. Kryddorna kom med uppmaningen att variera mera och att krydda vardagen.
Kvällens rätt blev en köttfärssås med smaker av Asien. Köttfärssåsen gjordes med påsen Paneng red curry och kokosmjölk. Då ena sonen är allergisk mot paprika stekte jag den vid sidan av och serverade till. Det smet med även en pak choi. Dessa kryddades med Umamikryddan och en lite skvätt soja. Kikärtorna du ser i bild kryddades med Mango Curry och rostades i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
Köttfärssås goes Asia
Servera med ris eller pasta och gärna några wokade grönsaker. Dessa kan med fördel blandas i köttfärssåsen om man vill det.
Portioner: 4 port
Ingredienser
- 700-800 g nötfärs (eller vilken färs man vill)
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 påse Santa Maria Paneng Red Curry
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk fisksås
- 3 msk ljus soja, t ex Maggi
Instruktioner
- Stek lök och vitlök i lite olja. Tillsätt köttfärsen. När köttfärsen börjar få färg tillsätts kryddblandningen. Gör plats i mitten för tomatpuré och rosta den en stund innan allt blandas med resterande ingredienser. Låt småputtra i ca 10 minuter.