Gulasch i Crock Pot

En Crock Pot eller slow cooker är ju perfekt ibland. Skär upp allt som ska vara i, sätt på låg tillagning i 8-10 h och så är maten klar lagom till middag. Jag gjorde på fläskkarré men det går ju lika bra att göra på högrev, vilket kanske är mer vanligt. Ät den med ris till eller som vi – med nybakt bröd som inte riktigt fick tillräckligt med jästid men smakade ljuvligt ändå.

Jag provade att baka bröd på ett gourmetstål som dök upp i brevlådan häromdagen! Blev sååå lycklig! Tack för det! Jag har bara provat att baka pizza på gourmetstål innan och det blir alltid bra. Två, tre minuter per pizza beroende på hur mycket man lassat på så nu tänkte jag testa att köra båda stålen samtidigt så får vi se om det går. Nu blev det i alla fall bröd.

Riktigt krispig och god yta. Har du inte egen surdeg – följ receptet på kronjästs surdeg. Jag bytte ut två dl vetemjöl mot finalen rågsikt.

Rykande varmt bröd med smör och ost…mumma!

Men huuuuur kunde jag glömma klicken med yoghurt?!! Grabbarna tog ju och ändå missade jag…hm…

Gulasch

Äter du med ris till räcker gulaschen till sex personer. Jag hade ingen paprika hemma men tillsätt gärna det.
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré, högrev eller grytbitar
  • 2 röda lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 4 potatisar
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1.5-2 dl rött vin
  • 1 burk finkrossade tomater
  • 1.5 burk vatten
  • 3-4 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin (eller byt ut mot mortlad kummin)
  • 1 mörk oxbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • , cayennepeppar, peppar från kvarn och ev salt

Instruktioner

  • Skär köttet i mindre bitar. Stek i omgångar i smör eller olja. Pudra under tiden över paprikapulver, spiskummin, peppar och cayennepeppar.
    Skär under tiden potatis i tärningar eller skivor, slanta morötterna och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på slowcookern. Lägg köttet över allt eftersom det är klart.
    När allt kött är stekt och ligger i slowcookern tillsätter du tomatpurén i stekpannan. Rosta en stund innan du häller i vinet som får koka upp innan du tillsätter finkrossade tomater, fyller den burken med vatten 1.5 gång och häller i. Låt allt koka upp och vispa ur pannan ordentligt så att alla goda smaker kommer med. Tillsätt resterande krydda som ev inte gått åt vid stekningen. Lägg även i lagerbladen och buljongtärningen och häll sedan allt i slowcookern.
    Sätt på låg och ställ tiden på 8-10 timmar. Smaka ev av med salt och peppar. Servera med bröd och en klick yoghurt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.