Idag gjorde jag en laddning med Chili con carne. Jag gjorde snabbvarianten med köttfärs. Det är supergott annars att göra långkok med t ex högrev.
Sol, sol och strålande sol hela dagen! Det behövdes i dessa mörka tider av Corona! Vi måste alla hjälpas åt att skydda våra riskpersoner genom att följa de rekommendationer som finns.
Lite extra chili och Srirachahetta för den som önskar. Jag smaksatte med Curry Mangokrydda från Santa Maria som jag fick som smakprov frö ett tag sedan. Det blev riktigt gott.
Min kollega tipsade mig om ett gott rött vin som jag provade lite grann av till maten. Det föll även mig på läppen och får säkert följa med hem fler gånger. Nr 72411 och kostar 99:-, ekologiskt dessutom vilket jag gillar.
Chili con carne
Ingredienser
- 1 kg nötfärs
- 2 gula lökar
- 15 cm purjolök
- 2 stora vitlöksklyftor
- 1.5-2 dl rött vin, eller 0.5 dl balsamicovinäger
- 2 burkar finkrossade tomater
- 2 buljongtärningar, gärna mörk oxbuljong
- 0.5 dl soja
- 1 msk honung
- sriracha efter smak
- salt och peppar
- 1 msk Curry Mangokrydda
- 1 paket svarta bönor
- 1 paket kidneybönor
Instruktioner
- Sätt på ris.Hacka lök, vitlök och purjolök och stek i lite olja. När det börjar få färg - fisk upp och lägg bredvid. Stek sedan köttfärsen i omgångar. När allt är stekt blanda i löken och övriga ingredienser. Låt småkoka tills riset är klart.Skölj och tillsätt bönorna på slutet. Servera med ris och gärna en klick yoghurt till.