Biff Rydberg

Fredag idag, yay! Då kanske en Biff Rydberg kan smaka? Denna rätt är ju en klassiker. Som en lite finare pyttipanna. Galet gott! Jag har ju tipsat förr om att när man får kött- eller korvrester frysa in i en lagom stor plastbytta. När denna är full är det dags att göra pyttipanna. Den blir ju lite olika varje gång beroende på vilka rester som hamnar i lådan. Den här gången hade jag en ganska stor bit oxfilé så då fick det bli en Biff Rydberg. Jag skar upp köttet i lite större bitar och stekte dem i superhet panna lite snabbt så att de inte skulle bli mer tillagade än de redan var. Till det stekt lök och potatis. Potatisen skär jag i lite större tärningar och steker i smör, ganska het panna till att börja med och så sänker jag värmen och låter den gå klart. Slutligen en senapskräm. Den gör jag alltid på det jag har hemma för stunden: dijonsenap i crème fraiche, smetana eller färskost.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.